Ida Auken (SF) vil sætte turbo på sagbehandlingstiden i Natur- og Miljøklagenævnet. Som svar på et paragraf 20-spørgsmål om de lange sagsbehandlingstider, fortalte miljøministeren, at nævnets bemanding på husdyrområdet blev mere end fordoblet fra 1. oktober 2011.

- Der er etableret en særlig enhed til at afslutte gamle husdyrsager. Den særlige enhed eller task force skal i perioden fra 1. oktober 2011 til 1. april 2013 afgøre alle gamle klagesager om kommunernes godkendelser af etableringer, udvidelser og ændringer af husdyrbrug, skriver Ida Auken i sit svar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De gamle klagesager er defineret som sager, der er modtaget i nævnet frem til 1. januar 2011.

- Det er min klare forventning, at der i løbet af 2012 vil ske et markant fald i sagsbehandlingstiden på husdyrbrugområdet, og at klager over kommunernes afgørelser om godkendelse af husdyrbrug behandles hurtigt, effektivt og korrekt. Nævnet har herudover mål om en maksimal sagsbehandlingstid på et år for sager indbragt for nævnet efter 1. januar 2011, skriver ministeren.

Ida Auken fortæller desuden, at der ud over denne organisatoriske reform også arbejdes med en indholdsmæssig reform. Den er dog endnu ikke sat i værks.