Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Ingen spot teaser
Opret gratis profil

KUHN sætter verdensrekord med 4-rotors rive

11. sep. 2019 | Indrykket af MI A/S

188,9 hektar på kun otte timer!

Del artiklen:

188,9 hektar på kun otte timer! KUHN sætter verdensrekorden for sammenrivning af skår med sin GA 15131 hydrauliske rive.

KUHN har ved en kontrolleret test opnået verdensrekord i sammenrivning af skår. Det skete i Brædstrup, hvor KUHNs fire-rotors rive, en GA 15131, sammenrev i alt 188,9 hektar på otte timer. Det giver et gennemsnit på 23,6 hektar pr. time.

Det store tyske institut Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft (DLG) med al sin ekspertise, kontrollerede rekorden, der blev udført af en standardversion af KUHNs GA 15131 rive. Til at trække KUHN riven anvendtes en John Deere 6250R traktor.

Udviklet til høj kapacitet i højtydende afgrøder, fleksibilitet og upåklagelig arbejdskvalitet er KUHNs GA 15131 rive et suverænt redskab i grovfoderproduktionens maskinkaravane hos store bedrifter og maskinstationer. Der kan køres med arbejdsbredder fra 9,50 til 14,70 meter.

KUHNs eksklusive 100 % hydraulisk drevne rotorrive kan tilpasses det perfekte forhold mellem fremkørselshastighed og rotorhastigheden for at opnå den ønskede foderkvalitet. Dertil kommer, at maskinen har et minimalt vedligeholdelsesbehov.

Materiale-strømmen igennem maskinen og skårenes form er perfekt takket være BOOST funktionen, der øger rotationshastigheden på de to forreste rotorer med 20 % i forhold til de to bagerste. Ligeledes kunne Mikael Skeldal under testen benytte sig af muligheden for at hæve og sænke de enkelte rotorer individuelt, når det var nødvendigt på arealer med ganske varierende beskaffenhed.

Til rekordforsøget var udvalgt en dansk bedrift i det kuperede Midtjylland nær Brædstrup. Her driver Mikael Skeldal sammen med sine to bødre og sin søster en større bedrift med mælkeproduktion på 1000 køer, samt markbrug på godt 1000 ha.

Mikael Skeldal manøvrerede sig med sikker hånd frem til verdens rekorden i en John Deere 6250R-traktor udstyret med AutoTrac og det intuitive Gen4 CommandCenter og Command-PRO-joystick’et.

Under arbejdet satte Mikael Skeldal stor pris på muligheden for overvågning af rivens arbejde gennem CCI 1200-ISOBUS terminal og WTK-joysticket, hvorfra Mikael Skeldal hele tiden kunne følge en visualisering af arbejdet og optimere rotorernes funktioner uden spildtid.

Repræsentanten fra det tyske DLG, der overvågede og dokumenterede rekordforsøget, udførte flere målinger på stedet. Tidsforbrug og areal blev naturligvis bestemt helt præcist ligesom en række målinger undervejs, såsom skårets form, spild og foderets renhed. Disse data vil snart blive offentliggjort i en videnskabelig rapport fra det tyske DLG-institut.

Hele rekorden er blevet grundigt dokumenteret, herunder med en række korte videosekvenser fra rekordrivens designproces og frem til selve begivenheden, hvor rekorden blev udført. Disse videoer vil blive tilgængelige på flere sociale medier i løbet af september måned.

Robert Vemmelund, Produktchef hos Maskinhandler Indkøbsringen udtaler: ”det har været utrolig spændende at være med til forberedelserne frem til rekordforsøget, og ikke mindst på selve dagen, hvor riven fra KUHN i den grad opnåede flotte resultater”.

Han fortsætter: ”vi er glade og stolte over, at rekorden blev sat i Danmark. Vi har rigtig mange gode referencer fra hele landet på riverne fra KUHN. Krav til effektivitet og kvalitet samt brugervenlighed betyder, at de gennemtænkte detaljer på riven bliver værdsat”.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser