Automatisk oplæsning:

BG formand: Rystende manipulerende Naturfredningsforening

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse langer ud efter Danmarks Naturfredningsforening i en presseudtalelse.

Formand Ulrik Lunden hos Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse går direkte i rette med Danmarks Naturfredningsforenings kampagne i landsdækkende medier startende med Jyllands-Posten:

- Det er en veltilrettelagt og manipulerende kampagne direkte rette mod dyrkningsfladen fra Danmarks Naturfredningsforenings side som vi er vidner til i dag. Der er intet grundlag for de konklusioner som drages mod landbrugets dyrkningsflade.

Det skriver Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse i en pressemeddelelse.

Fagchef, agronom Bente Andersen følger op:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De tal som DN bygger sin kampagne mod dyrkningsfladen på angår for det første tal fra træbeskyttelse, DSB-arealer, byernes forurening, lossepladser og meget mere.

Fagchef, agronom Bente Andersen fra Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse henviser til, at den tabel som Danmarks Naturfredningsforening bygger sine tal på, angår stoffer, som alle ligger i de tusindvis af gamle giftdepoter, som ligger spredt ud over landet, og som lækker

Tabellen findes som tabel 3 i Grumo & vandværksboringer for 2019.

Der er intet grundlag for at køre hetz mod landbruget. Tværtimod skyldes ingen af de i alt 97 sløjfninger de sidste 20 år dyrkningsfladen. Det stof, som udgør et problem for grundvandet, er BAM, som man kan se her: Det stof stammer fra total ukrudtsmidler som aldrig er brugt på dyrkede arealer.

rich-media-1
Diagram: Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.