Lyt til artiklen:

Vestjyllands Andel styrker planteområdet og får ny bioressourceafdeling

00:00
Hastighed: ???x
03:46

Med Lars Villadsgaard Toft i spidsen retter Vestjyllands Andel nu for alvor fokus mod udnyttelse af bioressourcer. Samtidig tilfører grovvareselskabet ekstra kompetencer til planteområdet, hvor Brian Toksvig Mortensen og Niels-Jørgen Jensen skal bidrage med solid praktisk og branchemæssig erfaring.

Grovvareselskabet har igennem de seneste år været aktive i udviklingen af forretningsområder inden for cirkulær bioøkonomi, blandt andet via et stigende engagement i biogasindustrien, området omkring grøn bioraffinering og i Adival, der genanvender restprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Senest har Vestjyllands Andel etableret en ny bioressourceafdeling, hvis mission er at udforske og udvikle fremtidige forretningsområder for grovvareselskabet og dets medlemmer - med den grønne dagsorden for øje.

Vestjyllands Andel overtager fodervirksomhed

Se også:

Vestjyllands Andel overtager fodervirksomhed

- Landbruget er i konstant forandring, og vi arbejder løbende for at sikre den nødvendige "license to produce". Investeringerne i biogas, grøn bioraffinering og Adival har allerede bragt os godt på vej, og med et tiltagende fokus på udnyttelse af bioressourcer har vi ambitioner om at udvikle endnu et grønt forretningsområde, der kan skabe fremtidig værdi for Vestjyllands Andels ejere, siger den administrerende direktør Steen Bitsch i en pressemeddelelse.

I spidsen for afdelingen står Lars Villadsgaard Toft, der har mangeårig erfaring med anvendelse af landbrugets bioressourcer. Han kommer senest fra en stilling som chefkonsulent og afdelingsleder for Biogas & Bioraffinering ved Seges Innovation og har tidligere blandt andet været ansat ved Dong Energy.

rich-media-3
Vestjyllands Andel har ansat tre nye medarbejdere. Fra venstre Niels-Jørgen Jensen, Lars Villadsgaard Toft og Brian Toksvig Mortensen. Pressefoto

- Området for bioressourcer besidder et stort potentiale, som kan blive en gevinst for landbruget på både den korte og lange bane. I den forbindelse har Vestjyllands Andel allerede taget flere indledende skridt, som jeg ser frem til at videreudvikle. I første omgang vil mit fokus være på at udvælge de fremtidige initiativer, som kan styrke både Vestjyllands Andels kerneforretning og skabe værdi for den enkelte bedrift, forklarer Lars Villadsgaard Toft.

Han påpeger desuden, at den grønne dagsorden udover betydelige udfordringer også skaber nogle muligheder, som landbruget bør kunne lukrere på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udnyttelse af bioressourcer og øvrige grønne initiativer skal ikke alene bidrage til et bedre resultat i ESG-regnskabet, men også i det økonomiske. Nøgleordet er forretningsudvikling, og her bliver det bl.a. min opgave at udnytte synergierne på tværs af organisationen og videre til Vestjyllands Andels medlemmer og samarbejdspartnere. Så cirkulær bioøkonomi i endnu højere grad bliver en integreret del af vores hverdag og udvikler sig til et afgørende forretningsområde, siger Lars Villadsgaard Toft.

Vestjyllands Andel klar med energifoder til højttydende køer

Se også:

Vestjyllands Andel klar med energifoder til højttydende køer

Nye ansigter på planteområdet

Vestjyllands Andel fortsætter desuden oprustningen inden for salg og rådgivning, idet grovvareselskabet har ansat to nye medarbejdere med fokus på planteområdet.

Den ene er Brian Toksvig Mortensen, der kommer fra en stilling i biogasbranchen hos Blåhøj Energiselskab. Brian er oprindeligt uddannet produktionsleder i landbruget og har arbejdet som selvstændig planteavler i 14 år. Derudover har han været ansat hos Bat Agrar.

Den anden er Niels-Jørgen Jensen, der senest kommer fra en stilling i UPL. Niels-Jørgen er oprindeligt landbrugsuddannet og har siden været planteavlstekniker hos Vejlby Landbrugsskole, planteavlsrådgiver i landboforening-regi og konsulent samt områdechef for diverse planteværnsvirksomheder.