Der kommer nye, ejermæssige gener ind i selskabet Hatting-KS, som hidtil har været ejet af Danish Crown og Tican.

Den nye ejerstruktur betyder, at Danish Agro og Vestjyllands Andel gennem det fælles datterselskab Vilomix Holding A&S køber 60 procent af aktierne i Hatting-KS. Danish Crown beholder 40 procent af aktierne i virksomheden, mens Tican har valgt at sælge sine otte procent af aktierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styrket udvikling

Koncernchef i Danish Agro og bestyrelsesformand i Vilomix Holding A/S, Christian Junker, ser frem til det nye samarbejde med Danish Crown og de nye udfordringer:

- Hatting-KS har en stærk position på det danske marked og en meget dygtig ledelse. Vi ser frem til at kunne styrke selskabets fortsatte udvikling ved at bidrage til en øget internationalisering, som allerede er et strategisk fokusområde. Derudover er der specielt indenfor veterinær- og farm supply-aktiviteterne store synergier at hente omkring distribution og indkøb. Alt sammen med det formål at styrke vores konkurrencekraft overfor de danske landmænd, siger Christian Junker i en pressemeddelelse.

Uden for kerneforretningen

Hatting-KS ligger i dag uden for Danish Crowns kerneforretning, og derfor er det naturligt at tage et skridt i retning af frasalg af aktiviteterne.

- Vi er helt sikre på, at Danish Agro i endnu højere grad kan udvikle Hatting-KS såvel nationalt som internationalt. Der er et stort potentiale i Hatting-KS, som vi har vurderet bedst kunne forløses i fællesskab med Danish Agro og Vestjyllands Andel, og med aftalen er vi sikre på, at de danske landmænd sikres de bedste vilkår, optimal service og faglig sparring fremadrettet, siger koncerndirektør for Danish Crown Kjeld Johannesen.

Den nye aftale afventer endelig godkendelse hos konkurrence-myndighederne.