Lyt til artiklen:

Nordic Seed opkøber forædlingsstation

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Sælger af forædlingsstationen er Pajbjergfonden, der fortsat vil være en tæt strategisk partner for Nordic Seed som udlejer af jord til forsøgsmarker, skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

- Købet af forædlingsstationen er et vigtigt skridt i udviklingen af Nordic Seed. Med ejerskab over bygningerne i Dyngby og mere plads at boltre os på, kan vi klargøre vores forestående udbygningsplaner. Lokationen har en optimal beliggenhed med gunstige jordforhold og en placering tæt på universitetet i Aarhus, siger Kim Bonde Petersen, administrerende direktør i Nordic Seed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nordic Seed blev etableret i 2007 gennem en sammenlægning af forædlingsaktiviteterne i Pajbjergfonden ved Dyngby, Abed Fonden ved Holeby samt såsædsaktiviteterne i DLA Agro.

Siden har selskabet udviklet sig markant, og i de 16 år har selskabet øget antallet af forædlingsprogrammer fra 2 til 14, mens antallet af medarbejdere er tredoblet, så der i dag er cirka 60 ansatte i Danmark.

- Vi ser fortsat store muligheder for at udvikle Nordic Seed, og vi har mange spændende nye sorter på vej i de kommende år, der kan skabe værdi for landmændene. Det gælder både forædling af traditionelle arter og et stigende engagement i plantebaserede fødevarer, forklarer Kim Bonde Petersen.