Lyt til artiklen:

Amerikaner skal stå i spidsen for projekt om grønnere kunstgødning i Danmark

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Green Fertilizer Denmark, der er stiftet af Arla, Danish Crown, DLG og Danish Agro, har ansat 55-årige Donald Milligan som projektdirektør.

Han skal fortsætte arbejdet med at undersøge mulighederne for at etablere et gødningsanlæg i Danmark, som skal producere kunstgødning via Power-to-X.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbruget står over for en stor omstilling, hvor vi indtil videre kun har set toppen af isbjerget. Derfor glæder jeg mig også til at undersøge mulighederne for at producere grønnere gødning, som kan nedbringe udledningen af klimagasser betragteligt. Green Fertilizer Denmark kan komme til at spille en vigtig rolle i, at landbruget når sit mål om klimaneutralitet i 2050, siger den nye direktør i en pressemeddelelse.

Uafhængig grøn gødningsproduktion i Danmark kræver milliardinvesteringer

Se også:

Uafhængig grøn gødningsproduktion i Danmark kræver milliardinvesteringer

Donald Milligan begynder i sit nye jor i dag. Han har tidligere været projektdirektør for Power-to-X og grøn omstilling i COWI. Han har også tidligere været ansat i virksomhederne BWSC, Rambøll og DFDS.

- Med Donald Milligan får vi en kapacitet ind, som kan løfte de opgaver, som Green Fertilizer Denmark står over for. Med ansættelsen af Donald glæder jeg mig over, at vi nu er klar til at tage de næste skridt i projektet, siger Bent Nissen, de er bestyrelsesformand i Green Fertilizer Denmark.

Selskabet får ikke kun ny direktør. Rådgivningsvirksomheden COWI er også blevet hyret ind som rådgiver for Green Fertilizer Denmark i forbindelse med de forundersøgelser, der skal fastslå, om det er muligt og rentabelt at etablere en gødningsproduktion i Danmark.