Lyt til artiklen:

JU Århus rykker undervisningen udendørs i ny grøn rambla

00:00
Hastighed: ???x
03:13

Med nye tidssvarende faciliteter, ønsker Jordbrugets UddannelsesCenter Århus (JU Århus) at skabe et inspirerende campusområde, hvor byggeriet og de omkringliggende grønne arealer går op i en højere enhed.

Byggeprojektet er en del af en helhedsplan for skolen og kommer til at bestå af en multihal, kantine, produktionskøkken og supplerende servicefaciliteter, skriver JU i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det overordnede hovedgreb for de nye campusfaciliteter er at fremme udendørs ophold og en stærk visuel kontakt mellem de indendørs og udendørs faciliteter.

Det nye byggeri er desuden en arkitektonisk fortolkning af skolens eksisterende bygninger. Planlægningen af nybyggeriet har været meget holistisk for at skabe en rød tråd i den samlede oplevelse af skolens fysiske faciliteter.

De nye campusfaciliteter bliver det nye sociale omdrejningspunkt for skolen. En ny arena til forskellige aktiviteter i løbet af dagen og særlige arrangementer, dimissioner, sport, undervisning, foredrag, konferencer, spisning, pauser, fest og meget mere.

Grøn rambla

De udvendige arealer vil gennemgå en omfattende renovering, der inkluderer etablering af nye grønne områder. Grønne områder som ikke kun vil være til glæde og gavn for eleverne, men som også skabe et indbydende rum for lokalbefolkningen til at nyde naturen og områdets skønhed.

Skolen etablerer blandt andet en ny grøn rambla, som ender ved en ny campusplads ved den nye kantine. Den grønne rambla skaber et varieret landskabsrum med workshopområder med plads til udendørs undervisning og fremtidige ønsker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er en grøn erhvervsskole. Det er derfor afgørende, at de omkringliggende arealer er tænkt ind fra start i byggeprojektet. I høj grad, fordi vores elever og kursister bruger dem dagligt i undervisningen, men i mindst lige så høj grad for at integrere det grønne endnu mere, når eleverne har pauser og i den tid, skolehjemseleverne og kursister tilbringer på skolen, når de har fri, siger teknisk chef hos JU Århus, Rasmus Anholm Christensen.

Velkendte samarbejdspartnere

Projektet, som forventes færdiggjort i 2026, er i licitation vundet af Erhverv og Bolig Byg A/S. Selvsamme virksomhed, der med succes opførte skolens nye elevboliger i 2022.

Det gjorde de i konstellation med arkitektfirmaet Frost Larsen, som også denne gang spiller en central rolle som arkitekt og bygherrerådgiver. Deres vision vil sikre, at de nye faciliteter ikke alene er funktionelle, men også æstetisk tiltalende og bæredygtige.

Med et skarpt fokus på æstetik og bæredygtighed, vil de nye bygninger blive integreret harmonisk med de eksisterende omgivelser og tilbyde et inspirerende miljø for både læring og samvær, skriver JU Århus.