Lyt til artiklen:

Danish Agro overtager fødevareselskab fra Vestjyllands Andel

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Siden 2008 har Danish Agro sammen med Vestjyllands Andel ejet fødevareselskabet DAVA Foods. Men det er slut nu, for parterne er enige om en aftale, der betyder, at Danish Agro overtager Vestjyllands Andels aktiepost på 22,3 procent og dermed bliver eneejer. Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

- Med købet sikrer vi en forenkling i ejerstrukturen og dermed en bedre mulighed for at udnytte synergierne DAVA Foods og Danish Agro imellem. Vi tror på, det vil øge mulighederne for vækst og herunder udvikling af plantebasserede fødevarer produceret af de danske landmænd, siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro og bestyrelsesformand i DAVA Foods Holding.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen betyder også, at Steen Bitsch og Alex Ostersen, der er henholdsvis administrerende direktør og bestyrelsesformand i Vestjyllands Andel, udtræder af bestyrelsen i DAVA Foods.

Kommer ind i gødningsselskab

Som en del af aftalen overtager Vestjyllands Andel fem procent af aktierne i selskabet DanGødning, der også har DLG, Brødr. Ewers og Danish Agro i ejerkredsen.

- Aktiehandlerne er en win-win. Vi har længe haft et ønske om at få ejerskab i DanGødning, og da vi hos Vestjyllands Andel ikke har fjerkræfoder, ligger DAVA Foods bedre til Danish Agro, begrunder Steen Bitsch.

Ledelsesmæssigt giver overtagelsen ingen ændringer i DAVA Foods, hvor dagligdagen således vil være uforandret.