Lyt til artiklen:

Rapport: Minkregning er 10 millarder for dyr

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Staten afregner de lukkede minkavlere med 333 kroner for hvert skind, men den pris er for høj hævder en ny rapport fra konsulenthuset Ernest & Young for Minksekretariatet.

Rapporten konkluderer, at prisen på et minkskind i årene efter corona ifølge konsulenterne ville være 234 kroner i snit - altså 99 kroner mindre end den skindpris, som avlerne får i erstatning, skriver Jyllands-Posten.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mediet Zetland har gravet rapporten frem og har i den forbindelse talt med økonomiprofessor Carsten Tanggaard fra Aarhus Universitet om tallene i rapporten.

- De har fået en særdeles velvillig vurdering af deres tab. Lad os sige det på den måde, siger han til mediet, siger Carsten Tanggaard til Zetland.

Landbrugsminister: Måske skal der flere jurister i minkkommissioner

Se også:

Landbrugsminister: Måske skal der flere jurister i minkkommissioner

Regeringen indgik i 2921 efter nedlukningen af erhvervet sammen med et bredt flertal i Folketinget bestående af Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance indgået en aftale, som sikrer fuldstændig erstatning og omstillingshjælp til minkavlere og følgeerhverv.

Læs hele aftalen om erstatningen til minkbranchen.

I aftalen om erstatning blev aftalepartierne enige om:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Værdiansættelsen af minkavlernes virksomhed, som staten skal yde erstatning for, baseres på følgende elementer:

1. Opgørelse af tabt fremtidig indtjening i 2022-2030 (antal mink * (pris - driftsomkostninger per enhed)) tilbagediskonteret til 2021. 4/19

2. Den forventede restværdi af minkavlerens kapitalapparat, herunder stalde, bure mm., i 2030, tilbagediskonteret til 2021.

3. Tabt indtjening i 2021 på produktion af mink i 2020".

Minkerstatninger forventes over seks milliarder kroner dyrere

Se også:

Minkerstatninger forventes over seks milliarder kroner dyrere