Lyt til artiklen:

Jørn og Bodil vil videre fra mink og ser nu fremad

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Nedrivningen af Jørn og Hanne Pedersen minkfarm, der ligger uden for Vejen, er i fuld gang, og snart er deres erstatningssag slut.

- Det er ved at være tæt på. I starten af marts kom der et hold og en masse maskiner og begyndte nedrivningen af staldene. Og næsten hele erstatningen er blevet udbetalt. Det er kun nogle få ting, vi er uenige om. Men i det store hele er vores sag afgjort, fortæller nu tidligere minkavler Jørn Pedersen i en pressemeddelelse fra Sagro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

65 tidligere minkavlere har taget imod fast-track-erstatningen

Se også:

65 tidligere minkavlere har taget imod fast-track-erstatningen

Under hele forløbet har parret haft et tæt samarbejde med revisor Bodil Christensen fra Sagro.

- Hun har været virkelig god, og hun har altid haft vores ryg, så at sige. Hun fik os ind i en forsøgsgruppe, hvor man har haft som mål at afslutte erstatningssagen hurtigere. Vi kunne ikke komme med i første ombæring, men heldigvis fik vi plads i den næste gruppe på omtrent 25 minkavlere, siger Jørn Pedersen.

For parret har det under det lange forløb lunet, at der i den brede befolkning var stor opbakning til minkavlerne.

- Da det blev afgjort, at vi skulle aflive bestanden, sagde vi til hinanden, at vi skal se fremad. Der er ingen grund til at gå og bære nag. Det har virkelig hjulpet os, selv om det var enormt ubehageligt, da det hele stod på, siger Jørn Pedersen.

Både han og hans hustru kalder afslutningen for tålelig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er rigtig glade for, at det hele nu kan afsluttes. Som sagt; vi vil videre fra mink. Det kommer vi snart. Nu går vi begge på pension, og så er der også god tid til vores børnebørn, siger Hanne Pedersen.

Nu skal ejendommen sælges, og der skal bygges nyt i Askov.

De 10 første minkfarme er nu revet ned

Se også:

De 10 første minkfarme er nu revet ned