Lyt til artiklen:

Minkerstatninger forventes over seks milliarder kroner dyrere

00:00
Hastighed: ???x
02:17

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har oversendt en orientering til Folketingets Finansudvalg og Miljø- og Fødevareudvalg om, at udgifterne til erstatningerne med videre til minkavlerne forventes at ville blive 6,3 mia. kroner højere, idet skønnet er opjusteret fra 17,6 milliarder kroner til cirka 24 milliarder kroner. Fødevareministeren orienterede tilbage i oktober 2023 Folketinget om, at man forventede, at udgifterne ville blive højere. Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Skønnet over udgifter til erstatninger med videre til minkavlere er opjusteret navnlig på baggrund af erstatningsniveauet i de første 51 afgørelser om nedlukningserstatning fra erstatnings- og taksationskommissionerne. Erstatningsniveauet i afgørelserne har således vist sig at være højere, end forventet. Det oplyses, at det nye skøn er fortsat behæftet med stor usikkerhed, da der skal afgøres flere sager om nedlukningserstatning, herunder principielle klagesager, inden der kan gives et mere pålideligt estimat for de samlede udgifter til erstatning med videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er med opjusteringen af skønnet ikke tale om tiltag eller tilpasninger, som udvider erstatningsgrundlaget.

Med det opdaterede skøn forventes de samlede udgifter at ville udgøre cirka 29,5 milliarder kroner til erstatning og kompensation med videre til minkavlere og følgeerhverv samt til myndighedsopgaver forbundet hermed.

- Jeg har orienteret Folketinget om, at de nyeste skøn viser, at udgifterne til minkerstatningerne forventes at blive højere, end hvad man forventede i 2021, da aftalen om minkerstatninger blev indgået. Det er der flere årsager til, navnlig at erstatningsniveauet i de første afgjorte sager om nedlukningserstatning har vist sig at være højere, end oprindeligt antaget. Det vigtigste for mig er, at minkavlerne får det beløb, de har krav på, og at det går hurtigere med at få udbetalt de sidste erstatninger, lyder det fra ministeren i pressemeddelelsen.