Lyt til artiklen:

Lyras præsenterer verdens største anlæg for raslysering

00:00
Hastighed: ???x
03:20

Danske Lyras, hvis erstatning for pasteurisering sparer 60 til 80 procent vand og 60 til 90 procent energi i forhold til pasteurisering, lancerer nu sit hidtil største anlæg til raslysering, skriver Lyras i en pressemeddelelse.

Anlægget Raslysation Castor tidobler mængden af væske, der behandles i forhold til Lyras' tidligere anlæg. Det er udviklet i samarbejde med Novozymes og er modulært, så det hurtigt kan tilpasses den enkelte kunde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu kan vi sikre, at producenter med produktionslinjer på op til 300.000 liter i timen får inaktiveret alle mikroorganismer i fx valle, saltlage, juice eller enzymvæske på en nem og simpel måde. Vores nye modulære anlæg giver fødevare- og enzymindustrien en kæmpe mulighed for optimering af deres processer, fortæller CTO i Lyras, Nete Zarp Nielsen.

Lyras udvider globalt: Åbner fire nye afdelinger

Se også:

Lyras udvider globalt: Åbner fire nye afdelinger

Inaktivering af mikroorganismer

I udvikling af Raslysation Castor har Lyras samlet alt sin praktiske globale erfaring og kombineret det med viden fra digitale flowsimuleringer. Det er gjort for at sikre det mest optimale set up for brugeren af anlægget sammen med den bedst mulige inaktivering af mikroorganismer.

Målet er at behandle så meget væske som muligt med mindst muligt brug af plads og energi. Samtidig har fokus været på enkelthed i betjeningen, så anlægget er nemt at bruge, vedligeholde og servicere.

- Det har været en fornøjelse at samarbejde med Lyras. Sammen opnår vi den reduktion i mikrobiologi, som en ansvarlig producent har forpligtigelse til konstant at optimere og forbedre. Næste logiske skridt vil være at installere Lyras' teknologi på flere af vores globale strategiske sites, siger Steen Skærbæk, senior director, Novozymes.

Højere udbytte og fuld mikrobiel kontrol

Ud over at spare vand og energi og dermed reducere miljøpåvirkningen giver raslysering, højere produktudbytte og opretholder fuld mikrobiel kontrol med lavere driftsomkostninger. Råvarens værdifulde proteiner bevares i oprindelig form, da opvarmning undgås. Teknologien sikrer høj fødevarekvalitet i uigennemsigtige væsker som fx mejeriprodukter, læskedrikke, cider og vin. Når teknologien anvendes til erstatning af dybdefiltrering, sikres højere udbytte og øget automatiseringsgrad i produktionsprocessen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lyras' mål er at implementere raslysering i fødevareindustrien over hele verden og dermed både bidrage til at reducere verdens samlede CO2-udledning og til at øge fødevaresikkerheden markant globalt.

Den globale efterspørgsel på raslysering er stærkt stigende. Virksomheden er hædret med mange priser, blandt andet Sustainable Food Processing 2022, Food Tech Innovation Award 2023 - Most innovative FoodTech og senest Innova Award 2023 - Sustainability and Circular Economy i Barcelona.

Lyras viser raslyseringsanlægget frem på Tech & Industry Scandinavia i Herning frem til den 5. oktober.

Lyras vinder international pris

Se også:

Lyras vinder international pris