Lyt til artiklen:

Lyras udvider globalt: Åbner fire nye afdelinger

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Der er stor global interesse for danske Lyras' energi- og vandbesparende erstatning for pasteurisering, raslysering. Faktisk så stor, at virksomheden nu åbner fire nye afdelinger i Spanien, Holland, Frankrig og Sydafrika. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Ud over de fire lande har vi også gode partnere i mange andre lande. Vores mål er, at fødevare- og procesindustrien skal have sparet mindst en million tons CO2 med vores teknologi allerede i 2030. Derfor kan vi ikke nøjes med at gøre en forskel i Danmark, siger Mark Kalhøj Andersen, der er marketingschef hos Lyras.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at lige nu er det europæiske marked vigtigt for virksomheden, men de har også amerikanske samarbejdspartnere, så USA er derfor det naturlige næste skridt.

Lyras vinder international pris

Se også:

Lyras vinder international pris

Ud over at spare vand og energi og dermed reducere miljøpåvirkningen giver Lyras' teknologi, raslysering, højere produktudbytte og opretholder fuld mikrobiel kontrol med lavere driftsomkostninger.

- Vi er meget stolte af at kunne bidrage til reduktion af CO2-udledningen fra fødevare- og procesindustrien ved at erstatte gammeldags mikrobiel kontrol som pasteurisering og filtrering med morgendagens energi- og vandbesparende teknologi, raslysation, siger Mark Kalhøj Andersen.

Lyras' mål er at implementere raslysering i fødevareproduktion over hele verden. Teknologien er solgt i USA, Tyskland, Australien, Spanien, Holland, Sverige og Danmark.