Lyt til artiklen:

750 grise reddet ud af brændende stald

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Søndag morgen blev politi og brandvæsen kaldt til brand i et staldanlæg på Højbjergvej 34 nær Lemvig med 1600 smågrise. I den forbindelse måtte betjentene på stedet aflive grise med deres tjenestepistoler, men samtidig lykkedes det at redde 750 grise ud af stalden, fortæller Lillian Jensen, politikommissær ved lokalpolitiet i Holstebro til Maskinbladet.

- Vi kommer derud med vores indsatsleder først, og de går i gang med at aflive dyr. Kredsdyrlægen kommer også ud for at aflive. Men da han kommer ind i stalden, får han en kuliltealarm, som siger han skal ud. Det vil sige, at han ikke kommer ret langt med den mest humane aflivningsmetode, fortæller Lillian Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da kulilteniveauet i stalden er for højt til dyrlægen, er det det også for alle andre, og derfor må betjentene på stedet aflive grisene ved skud gennem et vindue.

- Jeg tror vi afliver omkring 200 smågrise, mens 750 bliver reddet derinde fra. Jeg har lige talt med begge mine betjente, og det var absolut ikke nogen særligt sjov opgave, siger Lillian Jensen om de betjente, der havde den svære opgave med at komme ordentligt på skudhold af de panikkende grise.

Hun fortæller at politiets teknikere endnu ikke har været på stedet, og at der derfor stadigvæk er afspærret. Ikke fordi politiet mistænker kriminalitet, men fordi reglerne omkring brand er, at politiets teknikere skal besigtige stedet.

- Vi formoder, at brandårsagen var en køler til døde grise, som var opstillet ved gavlenden af den ene bygning. Det skal kriminalteknisk afdeling kigge på i dag eller en af de nærmeste dage, fortæller Lillian Jensen.

Gårdbrand: 1600 grise står til at miste livet

Se også:

Gårdbrand: 1600 grise står til at miste livet