Lyt til artiklen:

Gårdbrand: 1600 grise står til at miste livet

00:00
Hastighed: ???x
01:52

En svinebrand brød ud søndag morgen på en svinefarm beliggende på Højbjergvej 34 nær Lemvig, og dette forventes at resultere i tabet af omkring 1600 grise.

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen, har informeret om hændelsen. Ifølge Olesen er ilden spredt til to separate svinestalde, hver med ca. 800 svin i. Desværre forudses det, at alle svinene i begge stalde ikke overlever. Olesen udtaler:"Vores betjente har rapporteret, at de kan høre grise inde i stalde, der skriger, og dette er en ubehagelig situation at være vidne til.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sådan lyder det i følge TV-MidtVest der skriver:

- Dyrlæger er til stede på stedet og arbejder på at aflive de berørte dyr. Politiet er også involveret og hjælper med deres våben, hvis det bliver nødvendigt."Vi er forberedte på at bruge vores våben for at skyde grise på afstand, hvis det viser sig vanskeligt at komme ind til dem," tilføjer Anders Olesen.

Årsagen til branden er stadig ikke entydigt fastlagt, men ifølge vagtchefen er der en formodning.

Det ser ud til, at branden sandsynligvis skyldes nogle tekniske installationer, udtaler han.Vagtchefen nævner også, at ingen personer er kommet til skade som følge af branden.

Indsatsleder Jean Warming fra Nordvestjyllands Brandvæsen oplyser, at de har situationen under kontrol.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I øjeblikket er der 30 brandmænd til stede fra Lemvig, Struer og Holstebro, og vi er i gang med at udføre efterslukningsarbejdet, informerer indsatslederen.Brandmændene, nogle patruljer og tre dyrlæger har arbejdet på stedet siden klokken 05.37, da de modtog anmeldelsen.