Lyt til artiklen:

Brand i grisetransport på motorvej

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Abonnementsartikel

145 grise er døde efter et færdselsuheld på E45 ved Aarhus.

En grisetransport brød natten mellem søndag og mandag i brand på motorvej E45 ved Aarhus i det sydgående spor, og det betød, at vejen var spærret i flere timer.

Både Vejdirektoratet og Østjyllands Politi oplyser om uheldet på det sociale medie X. Klokken 7.07 oplyser de, at et spor er genåbnet i nordlig retning, mens der stadig er spærret i sydlig retning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge DR er der flere løsgående grise på motorvejen, og der er tilkaldt både dyrlæge og skytter til at aflive grisene fra transporten. TV2 Østjylland oplyser, at branden kan være startede i lastbilens bremser, men årsagen er endnu ukendt.

Østjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at de 145 grise, der var i lastbilen er døde eller blevet aflivet. En opgave som flere politibetjente hjalp med.

- Flere af grisene var kommet til skade, mens andre havde været udsat for en voldsom stressfaktor i forbindelse med episoden. Derudover løb der grise rundt i mørket på motorvejen til fare for trafikanterne i morgentrafikken, hvorfor vi besluttede, at de skulle aflives hurtigst muligt, siger politikommissær Mikkel Møldrup, der er vagtchef hos Østjyllands Politi.

Der er ingen meldinger om, at der er kommet personer til skade ved uheldet, og der er heller ingen personer, der på nuværende tidspunkt er blevet sigtet.