Lyt til artiklen:

Ferguson-Henrik udgiver selvbiografi om at skabe verdens største Ferguson-samling

00:00
Hastighed: ???x
02:49

- Når jeg viser rundt på mit traktormuseum, sker det jævnligt, at deltagere spørger mig, om jeg ikke har skrevet historierne ned, som jeg lige har fortalt.

Sådan siger museumsejer Henrik Nielsen i en pressemeddelelse om det, som har animeret ham til at skrive en bog om ikke alene det at have skabt verdens største samling af Ferguson-traktorer, men også med et spændende indblik i et liv med masser af skrabertrang, udfordringer og fuld gas fremad.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I bogen "Med gashåndtaget i bund" spørger han sig selv, hvad det er, som får en mand med Parkinsons sygdom til at samle 300 Ferguson-traktorer i sine landbrugsbygninger. Han fortæller åbenhjertigt om sin barndom og familien, jordomrejserne, skilsmisse, alkohol og om museet, han var tæt på at afhænde i 2023.

Men ved Ferguson-dagene i maj sidste år var der blandt de 3.000 gæster en sponsor, der gjorde det muligt at videreføre Danmarks Ferguson Museum på gården i Stourup ved Juelsminde.

Verdens største Ferguson-samling til salg

Se også:

Verdens største Ferguson-samling til salg

Derfor er det en ekstra glæde for Henrik Nielsen, ikke alene at kunne byde de mange gæster velkommen til Ferguson Dage 2024, men også at kunne præsentere og sælge sin selvbiografi.

Øjenåbner

Henrik Nielsen indrømmer i sin bog, at det slet ikke er så nemt at være forfatter, men det har både været spændende, men også skræmmende at skrive og bagefter læse en bog, der handler om én selv. "Gud, er det virkelig sådan, jeg opfører mig? Det kan godt være en øjenåbner for mig", slutter museumsejeren sin bog.

Ferguson Dage kan ikke slås ihjel

Se også:

Ferguson Dage kan ikke slås ihjel

På Ferguson-dagene tager hovedtaleren udgangspunkt i Henrik Nielsens bog. Lokalpolitiker Simon Bendfeldt, der er cand.mag. i historie og filosofi og blind efter en ulykke med en landmine som soldat, vil blandt andet tale om det at være samler, set ud fra filosofien. Simon Bendfeld holder sit indlæg lørdag klokken 12.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indendørs stumpemarked

Som noget nyt vil der på Ferguson Dage 2024 blive afholdt et indendørs stumpemarked, hvor alle har mulighed for at sælge blandt andet traktorreservedele.

Traditionen tro vil både museets egne og traktorer udefra køre med redskaber i marken ved museet begge dage. Damptromlen vil også være i aktion, og der vil være lejlighed til en tur i hestevogn, besøge cafeen i laden, legeplads og pedaltraktorer til børnene, ligesom der er musikunderholdning i løbet af weekenden.

Det er 20. år, Ferguson-dagene afvikles. Der er åbent både lørdag og søndag fra klokken 9 til 17, og adressen er Købmagervej 1, Glud ved Juelsminde.

Henrik er ikke i tvivl: Ferguson er verdens mest geniale traktor

Se også:

Henrik er ikke i tvivl: Ferguson er verdens mest geniale traktor