Lyt til artiklen:

Hold øje med tast selv - der kan være penge på vej

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Der kan være en overraskelse at hente i tast selv den kommende tid, for EU-Kommissionen har vurderet, at betalingsrettighedernes værdi i perioden 2015-2019 ikke har været fastsat korrekt. Det vil sige, at nogle betalingsrettigheder har haft en for lav værdi, mens andre rettigheder har haft for høj en værdi.

Derfor genberegner Landbrugsstyrelsen alle landbrugeres tilskud for perioden, sådan så alle får det tilskud, de har krav på. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det betyder, at nogle landbrugere har fået for lidt tilskud udbetalt og derfor skal have efterbetalt tilskud. Står man i den anden grøft, og har fået for meget udbetalt, skal man dog ikke frygte. Har man fået for meget tilskud udbetalt, vil man ikke skulle betale tilbage.

Det ændrer dog ikke på, at alle landbrugere, der har søgt tilskud i perioden, il få en afgørelse, hvor det fremgår, om de har fået udbetalt det rigtige beløb, for lidt eller for meget i grundbetaling og grøn støtte.

Styrelsen udbetaler for ét år ad gangen, og det er altså tilskudsåret 2018 det drejer sig om nu. Derefter vil styrelsen forberede efterbetalingerne for 2019.

Hvis man skal have efterbetaling af tilskud, kommer pengene automatisk ind på NemKonto, når sagen er behandlet. Man vil få en afgørelse i Tast selv, hvor man kan se, om man skal have efterbetalt tilskud og det eventuelle beløb.

Samtidig får man adgang til en liste i Tast selv, hvor man kan se sine betalingsrettigheders tidligere og genberegnede værdi for ansøgningsåret.