Lyt til artiklen:

Efterbetaling for 2017 på vej

00:00
Hastighed: ???x
01:43

EU-Kommissionen har vurderet, at betalingsrettighedernes værdi i perioden 2015-2019 ikke har været fastsat korrekt. Det vil sige, at nogle betalingsrettigheder har haft en for lav værdi, mens andre rettigheder har haft for høj en værdi.

- Vi genberegner derfor alle landbrugeres tilskudsudbetaling for denne periode, så alle får det tilskud, de har krav på. Det betyder, at nogle landbrugere har fået for lidt udbetalt i tilskud og derfor skal have en efterbetaling. De landbrugere, der har fået for meget udbetalt i tilskud, skal ikke betale tilbage, skriver Landbrugsstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle landbrugere, der har søgt om tilskud i perioden 2015-2019, vil få en afgørelse, hvor det fremgår, om de har fået udbetalt det rigtige beløb, for lidt eller for meget i grundbetaling og grøn støtte.

- Vi udbetaler for ét år ad gangen, og vi begynder nu at efterbetale for ansøgningsåret 2017. Du kan læse mere om efterbetalingen på vores hjemmeside, hvor vi har svaret på de hyppigst stillede spørgsmål, skriver styrelsen.

Når styrelsen er færdige med efterbetalingen for støtteåret 2017, begynder de at forberede efterbetalingerne for de resterende ansøgningsår.

- Vi informerer om det i en nyhed og på vores hjemmeside, når vi er klar til at efterbetale for 2018-2019.Vi begyndte at efterbetale tilskud for 2016 i midten af juni 2022, og vi efterbetalte tilskud for 2015 sidste år, skriver styrelsen.