Lyt til artiklen:

Bobcat på markedet med kompakt teleskoplæsser til landbruget

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Syv forskellige teleskoplæssere til landbruget er ikke nok for Bobcat, der nu lancerer en ottende, mere kompakt model, det skriver producenten i en pressemeddelelse.

Den nye model hedder TL25.60 Agri Super Compact, og er udstyret med producentens egen D24 stage V dieselmotor, med 75 hestekræfter og hydrostatisk transmission. Løftekapaciteten er angivet til at være 2.500 kilo, der kan løftes op i højst 5,9 meters højde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Bobcat er designet af TL25-60 Agri baseret på analyser af landmændenes behov, og af hvordan teleskoplæssere benyttes på bedrifterne. Modellen har været ventet, og teaset kraftigt for, blandt andet på AIMA i Italien sidst på 2022.

rich-media-2
Modellen er kun to meter i bredden og det samme i højden. Foto: Bobcat.

Frontudtaget er opgivet til 80 liter i minuttet, og den lille maskine, der kun måler to meter i højde og drøjde, er med 2.5 ton maksimal løftekraft overraskende stærk for sin størrelse.

Kabinen har Bobcat hentet fra de større teleskoplæssere, og førerkomforten er derfor helt i top. Føreren af den lille læssemaskine har også samme mulighed for at programmere flere funktioner på maskinen, og der er også blevet plads til et luftaffjedret sæde.

Bobcat har også taget en række indstillingsmuligheder med, fra de større modeller. Normalt arbejder motor og transmission sammen, så arbejdet udføres med et minimum af omdrejninger på motoren. Arbejdes der eksempelvis med en kost, kan motoromdrejningerne låses, uden at det har negative konsekvenser for følingen med kørepedalen.

Arbejdes der i bygninger med begrænset frihøjde, kan løftehøjden let begrænses, lige som der også er mulighed for at indstille, til hvilken højde bommen skal returnere, efter at skovlen er tømt.

rich-media-4
Med en kapacitet på 2,5 ton i 5,9 meters højde er den kompakte teleskoplæsser stærk for sin størrelse. Foto: Bobcat.
Ny kompakt Bobcat med stor løftekapacitet

Se også:

Ny kompakt Bobcat med stor løftekapacitet