Formanden for De Konservative - Søren Pape Poulsen - ønsker en kommissions-undersøgelse for at komme til bunds i minksagen. Det er netop kommet frem i et interview på dr.dk.

Til mediet siger de konservatives formand: - Det har stået klart for enhver, at der har været brud på grundloven. Da ministrene fandt ud af, at dette var ulovligt - den instruks der var givet til at slå raske mink ihjel - så fortsatte man. Man trak ikke instruksen tilbage, sagde Søren Pape Poulsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han gjorde opmærksom på, at beslutningen om at give instruksen blev truffet i koordinationsudvalget. Han ser det som naturligt, at fødevareministeren måtte trække sig, men han mener, der hviler et stort ansvar på statsministeren.

De konservatives formand påpeger, at det er statsministerens pligt at føre tilsyn med sine ministre, og han gentager, at beslutningen ikke blev truffet af fødevareministeren. Pape Poulsen mener ikke, at der findes et eneste menneske i landet, der tror på, at beslutningen blev truffet af fødevareministeren.

- Den blev truffet på et koordinationsudvalgsmøde, og det er jo statsministeren, der styrer et sådant møde, lød det fra Pape Poulsen. Han mener derfor, at der er meget, der skal ryddes op i.

Pape Poulsen spørger, om man kan sende soldater ud på folks landbrug? Det skal vi simpelthen til bunds i, sagde Pape Poulsen til DR Nyheder.

Partiformanden mener, at en kommissionsundersøgelse er den bedste måde at at gøre dette på, fordi at man i en sådan undersøgelse kan få afhørt embedsfolk og politikere og komme hele vejen rundt med nogle dommere siddende for bordenden.