Lyt til artiklen:

Aflivet mink ligger og rådner på minkfarm

00:00
Hastighed: ???x
01:16

Abonnementsartikel

På en minkfarm på Thyholm ligger 24.000 mink og rådner op - der er endnu ikke kommet en afklaring på, hvornår minkene bliver afhentet.

På minkfarmen Ny Odgård I/S hos Carl Georg og Niels Lyngs på Thyholm blev der torsdag og fredag den 29. og 30. oktober foretaget aflivning af 24.000 mink.

- Vi fik påvist Corona i to mink, mens resten havde det ganske fint. Men ifølge regerings retningslinjer skulle samtlige 24.000 aflives. Det skete torsdag og fredag, men de døde mink ligger stadig på ejendommen, fortæller Sanne Lyngs, som er gift med Niels Lyngs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Minkene skulle være afhentet lørdag, men det kunne vognmanden ikke nå, og søndag morgen, begyndte de døde mink at svulme op af gas og dermd presse hinanden ud fra containerne.

- Selvom der er presenning på, så vælter de ud alligevel, fortæller Sanne Lyngs om det frygtelig syn der mødte dem søndag morgen den 1. november.

rich-media-2
Det er ikke et rart syn hos Ny Odgård I/S på Thyholm. Foto: Sanne Lyngs.

- Ved en 10-tiden blev minkene på jorden læsset over i en anden container, men ingen af containerne er endnu blevet afhentet, fortalte Sanne Lyngs til Maskinbladet ved frokost-tid, søndag den 1. november.

- Det stinker simpelthen forfærdeligt, og jeg begriber ikke hvad Fødevarestyrrelsen blider sig ind, at behandle os på denne måde. Det er en katastrofe, fortæller Sanne Lyngs.

rich-media-3
Selv efter oprydningen af minkene er der grimme spor efter mink-massakren. Foto: Sanne Lyngs.