Lyt til artiklen:

Corona-smitte blandt polske mink peger mod ukendt smittekilde

00:00
Hastighed: ???x
01:14

Abonnementsartikel

Polske mink er smittet med en corona-variant, der ikke har været i området i to år, og hverken ansatte eller deres familier er testet positiv.

At mink kan få corona er et veletableret faktum, ikke mindst her til lands. Senest har dyrene på tre polske minkfarme mellem september 2022 og januar 2023 testet positive for corona, men modsat Danmark, er smittevejen her et mysterium. Det skriver Ars Technica

Hvor tidligere smitteudbrud på minkfarme har kunnet forbindes med de ansatte eller deres familier, så er hverken ansatte på de polske farme eller deres familier testet positive for virussen. Mere mystisk blev det, da forskere fandt, at varianten i minkene, B.1.1.307, ikke havde været i Polen i mere end to år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smitten kom på tre nabofarme, og forskere der undersøgte udbruddet konkluderede derfor, at smitten var kommet fra mår, vildkatte eller endda undslupne mink. Derfor efterspørger forskerne yderligere overvågning af de pågældende vilde populationer. samt ræve og ildere.

Det skyldes, at man frygter, at coronasmitte på den måde kan skabe nye reservoirer i dyr, og på den måde periodevis sprede sig mennesker på ny.

Meget lille risiko for smitte mellem vilde fugle og mink

Se også:

Meget lille risiko for smitte mellem vilde fugle og mink