Abonnementsartikel

Agrovi inviterer til to møder, hvor der stilles skarpt på, hvordan fremtidens generationsskifte kommer til at se ud for langt de fleste landmænd.

At en landmands livsværk føres videre af søn eller datter er ikke længere en given garanti. Eksempler hvor landbruget føres videre af en ung landmand uden for familien, en investor, en kapitalfond eller en helt fjerde løsning bliver der flere og flere af. Det udfordrer vores kultur omkring generationsskifter i landbruget.

Det skriver rådgivningsfirmaet Agrovi som optakt til to møder, hvor der stilles skarpt på emnet generationsskifte. Det første holdes mandag den 11. november på Sørup Herregård ved Ringsted, og det andet afvikles mandag den 18. november på Hotel Falster i Nykøbing Falster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som rådgivere er det vores fornemste opgave at hjælpe og ruste vores kunder til at blive afklaret omkring fremtidens muligheder. Derfor har vi valgt at kigge lidt længere frem i tiden end bare her og nu for at få gang i en snak om, hvordan fremtidens generationsskifter kommer til at se ud for en meget stor del af landmændene, fortæller Niels Peter Ravnsborg, der er administrerende direktør i Agrovi.

Workshops for alle involverede

Agrovi lægger vægt på at favne alle, der er i berøring med generationsskifte, så både den unge og ældre generation samt tredje parter kan dele oplevelsen og få gang i en masse gode samtaler.

Derfor byder dagen også på tre workshops, hvor man kan vælge spor alt efter om man er køber, sælger eller en helt ung landmand. På de tre spor vil der blive gået i dybden med alt fra finansiering, ejerformer og fremtidsfuldmagter til strategi, CV-opbygning, skat og formuepleje.

- Vi er slet ikke i tvivl om, at det psykologiske aspekt i et kommende generationsskifte har en markant betydning. Vi får derfor også besøg af Ivan Damgaard fra SEGES, der vil give konkrete værktøjer til, hvordan man også kan få håndteret den del af processen.

- Vi er så heldige, at vi også får lov til at høre på en landmand, der allerede har gennemgået et generationsskifte og gerne vil kommer forbi og dele ud af sine erfaringer. Jeg vil derfor opfordre til, at hele familien deltager i konferencen, som både giver faglig ballast og inspiration til de fremadrettede samtaler og beslutninger i både familien og forretningen, fortæller Niels Peter Ravnsborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dagens sluttes af med middag, hvor der vil være rig mulighed for at tale med Agrovis rådgivere inden for generationsskifte, selskabsoprettelse, finansiering, skat, jura og formuepleje.