Grovvareselskabet Baltic Agro Letland, der er ejet af Danish Agro koncernen, Vestjyllands Andel og Agravis Raiffeisen AG, har netop indgået aftale om køb af 60 procent af aktierne i grovvare- og specialfoderselskabet Tukuma Straume, der har hovedsæde i Tukums tæt ved Riga i Letland. Som en del af aftalen er der indgået aftale om overtagelse af de resterende 40 procent aktier på et senere tidspunkt.

Selskabet, der har 85 ansatte er aktive indenfor traditionel grovvarehandel, foderproduktion og kornmodtagelse. Herudover har selskabet en specialfabrik, der producerer foder til husdyr og kæledyr. Selskabet har en samlet lagerkapacitet til råvarer på i alt 45.000 ton og 100.000 ton kornlager. Kornfaciliteterne er beliggende i henholdsvis Tukums, som er en fordel ved eksport ud af havnen i Riga, samt i det Sydøstlige Letland ved Daugavpils.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget tilfredse med aftalen med Tukuma Straume, som supplerer vores nuværende aktiviteter og giver nye muligheder for vores samhandel med de lettiske landmænd. Via opkøbet får vi en øget tilstedeværelse i markedet, et mere fleksibelt setup og en styrket foderproduktion med en øget kapacitet på 46.000 ton, siger koncernchef i Danish Agro koncernen, Henning Haahr.

- Opkøbet giver også muligheder for at styrke vores position indenfor egenproduceret kæledyrsfoder i både Letland samt i koncernens øvrige datterselskaber. Vi har i dag i alt ca. 100 butikker til hobby og fritidsfolket, der blandt andet sælger foder til kæledyr. Her vil ekspertisen og produktionskapaciteten i Letland kunne gøre en forskel, siger Henning Haahr.

Endelig giver opkøbet også flere synergimuligheder på tværs af koncernens datterselskaber, da Tukuma Straume ligger i samme område, som flere af koncernens øvrige selskaber, og blandt andet er nabo til premix- og vitaminvirksomheden Vilomix Baltic.

Aftalen er betinget af godkendelse fra det lettiske konkurrencemyndigheder.