Lyt til artiklen:

Nyt landmandsejet biogasanlæg på Lolland-Falster

00:00
Hastighed: ???x
01:56

Et nyt landmandsejet biogasanlæg på Lolland-Falster er nu på vej. Leverandørforeningen LF-Biogas har stiftet et fælles selskab med den andelsejede landbrugskoncern Danish Agro, hvor ambitionen er, at opføre et biogasanlæg.

- Anlægget bliver en vigtig bidragsyder til den grønne omstilling af landbruget og samfundet på Lolland-Falster, hvor vi vil bidrage til de lokale kommuners DK-2020 plan om reduktion af CO2-udslippet. Samtidig er det vigtigt for os, at værdierne i videst mulig omfang bliver i landbruget. Derfor er Danish Agro som andelsejet en stærk partner, der også kommer med stor ekspertise inden for blandt andet risikostyring, finansiering og logistik, siger Boye Tambour, der er formand for leverandørforeningen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danish Agro har også store forventninger til partnerskabet.

- Vi ser meget frem til at udvikle projektet sammen med lokale landmænd på Lolland-Falster, der altid har været meget foretagsomme. Biogas er en vigtig del af Danish Agros strategi, da det kan skabe værdi for både landmænd og den grønne omstilling, siger Henning Haahr, der er koncernchef i Danish Agro.

Vestsjællandsk biogasprojekt skal fjerne 500.000 tons CO2

Se også:

Vestsjællandsk biogasprojekt skal fjerne 500.000 tons CO2

Det nye anlæg skal efter planen producere biogas på baggrund af mindst 400.000 tons biomasse fra landbruget på Lolland/Falster.

Desuden er forventningen, at anlægget på sigt skal suppleres med andre energiteknologier som eksempelvis pyrolyseanlæg.

Det er stadig ikke besluttet, hvor anlægget skal placeres, da det er så tidligt i processen, at der endnu ikke er ansøgt om bygge- og miljøtilladelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Biogasbranchen løftes til nyt niveau med kapitaltunge investorer

Se også:

Biogasbranchen løftes til nyt niveau med kapitaltunge investorer

Med det nye biogasanlæg på tegnebrættet er Danish Agro nu involveret i planer om opførsel af fem anlæg sammen med lokale leverandørforeninger rundt omkring i Danmark.