Der er løbet meget olie gennem motorblokken siden maskinhandler Eli Kristensen blev født, men serviceintervallerne må være overholdt, for nu runder han de 70 år, og motoren kører stadigvæk upåklageligt.

En klassisk historie

Eli har altid været til traktormekanik og er f.eks. den første traktormekaniker Vejle Tekniske Skole uddannede. Svendestykket var for øvrigt at skille en magnettænding ad ? og få den samlet igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra 1981 til 2016 drev han Traktorgården Give, som nu er solgt til sønnen Søren. Historien er i og for sig klassisk, for Eli startede som selvstændig sammen med en kammerat, købte et autoværksted på tvangsauktion for at få bedre fysiske rammer til at skrue i traktorer og fortsatte som eneejer af en maskinforretning, der siden er vokset sig stærkere uden nogensinde at få storhedsvanvid.

- Der var engang en DSB-reklame under sloganet "Rejs aldrig hurtigere end sjælen kan følge med". Den kunne være skrevet til mig, påstår Eli Kristensen, som aldrig har haft vækst som sit egentlige mål. Kundetilfredshed, et godt renommé, anerkendelse for at kunne fikse det mest utrolige og fornuftig økonomi har ligget Eli mere på sinde end at blive den største.

Mange traktorfarver gennem årene

Tiderne skifter, og op gennem årene har der også været skiftende traktormærker på salgssiden af maskinhandlen - IH, Leyland, Same, Ursus, Ford, Renault, Claas, Landini og nu Deutz-Fahr har alle været indenfor portene i Give.

- Uanset hvilke ændringer, der har været i salget, så har vi altid serviceret kundernes traktorer, ligegyldigt hvilket mærke de har, og via vores store netværk i branchen kan vi skaffe alle reservedele, siger Eli.

Ifølge sønnen Søren Kristensen er Eli stadigvæk i stand til at identificere og fikse stor set alle tekniske problemer. Selv er fødselaren mere beskeden, men er glad for, at de yngre generationer gør brug af hans mangeårige erfaring. En af hans tekniske visdomssætninger er, at "der er jo en, der engang har samlet det her, så må vi da for hulen også kunne få det skilt ad igen", og det lykkes som oftest også.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seniorordning i sønnens maskinforretning

Selvom Eli har erkendt, at han på et eller andet tidspunkt bør pensionere sig selv, har han ikke tænkt sig, at det skal være lige nu, for han har ikke nogle hobbyer eller andet, der frister.

På golfbanen kan han ifølge eget udsagn ikke komme, for hans træsko laver mærker i greenen, men måske vil han prøve, om hans båd kan flyde endnu efter 4 år på land.

Endelig ejer han 16-17 veterantraktorer, som mangler lidt finish, så det er også en mulighed.

- Vi kan jo sige, at jeg har fået en seniorordning her i Sørens maskinforretning. Han går ikke op i, om jeg møder til tiden, og jeg bestemmer også selv, hvornår jeg går hjem. Eli understreger, at han er begyndt at tage den lidt med ro og ikke længere arbejder helt så meget som tidligere.

- Jeg har arbejdet meget i min tid, men har aldrig følt det som en byrde - jeg har bare dyrket min hobby og været så heldig at kunne leve af det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søren, som nu ejer Traktorgården Give, er glad for at kunne trække på sin fars store erfaring og erkender blankt, at mange af forretningens kunder er hans fars fortjeneste.

- De har stor tillid til hans evner som mekaniker og rådgivning om maskiner. Det smitter selvfølgeligt af på os alle, men vi ved godt, at tillid er noget, man gør sig fortjent til, så vi hænger i for at sikre de gode kunderelationer.

Festen venter til efteråret

På spørgsmålet om der skal holdes 70 års fødselsdagsfest, svarer Eli, at det bliver der først tid til i efteråret. Her vil han benytte sig af lejligheden til at holde en slags åben reception i forbindelse med Traktorgården Give's traditionelle åbent hus arrangement.

- Vi har altid satset mere på hygge og maskinsnak end gummistøvler på slagtilbud til vores arrangementer, så det passer godt med at gøre endnu mere ud af det sociale til den tid.