Abonnementsartikel

Grundig analyse af kundernes behov ses som en del af forklaring på et salgsboom hos Traktorgården i Give, siden Agritechnica i midten af november.

Det ligger ikke til Søren Kristensen fra Traktorgården Give at prale, men han vil godt medgive, at "det ikke er så ringe endda at have solgt seks fabriksnye og en brugt Deutz-Fahr-traktorer og en Deutz-Fahr-mejetærsker, der slet ikke er lanceret i Danmark endnu, siden han i november tog på bustur til Agritechnica med nogle af sine kunder.

Afdækning behov

Om det er indtrykkene fra messen, en stor arbejdsindsats, løbende kundepleje eller held, der har givet pote, ved Søren Kristensen ikke.

- Mon ikke det er lidt af det hele, mener han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har i hvert fald gjort rigtigt meget ud af at afdække kundernes behov, forklare fordelene ved de enkelte komponenter og også tilladt os at diskutere, hvor meget de enkelte features på udstyrslisten er værd rent brugsmæssigt, siger han.

Det er hans opfattelse at mange kunder bliver forbavsede over, hvor meget der kan spares ved at gå specifikationslisten igennem og kun købe traktorerne med det udstyr, der rent faktisk er behov for til den enkelte landmands behov.

Mellemklassetraktorer

De syv traktorer er af modellerne 6165 RC-Shift, 6175 TTV, 6.150, 6120.4 og 5105, så det er primært i traktorernes mellemklasse, Traktorgården Give har haft succes.

At løbende kundepleje og dedikeret service også spiller ind, bekræftes tydeligt af, at to af de syv traktorer er solgt til en kunde, der i forvejen har syv Deutz-Fahr i maskinparken.

C9306-mejetærsker

Agritechnica-turens effekt bekræftes med salget af Danmarks første C9306 Deutz-Fahr mejetærsker.

- Den er egentlig ikke introduceret i Danmark endnu, men både kunden og jeg blev meget begejstrede for den nye mejetærsker på Agritechnica, fortæller Søren Kristensen.

Han har siden messen arbejdet på at få en handel i hus i tæt samarbejde med Kristian Dalum fra den danske Deutz-Fahr-importør, HCP Nordic, og nu er det altså en realitet, at den kommer mindst én af de nye Deutz-Fahr mejetærskere på høstarbejde i Danmark i den kommende sæson.

Vil sælge flere

- Vi har fået at vide, at fabrikken kan levere nogle få mere til kommende høst, så jeg håber da, at vi får held til at sælge en eller måske to mere, inden de lukker for flere ordrer til 2018, siger Søren Kristensen.

Han fortæller, at den nye model er en seks-rysters maskine med en kraftig 7,7 liters Mercedes-Benz-motor, der leverer 395 hestekræfter.

- Udstyrslisten er lang, komforten i top, og som med alle andre moderne maskiner fra Deutz-Fahr er designet flot. Deutz-Fahr C9306 kan i øvrigt leveres med bælter, hvis dette års høst skulle have fået interesserede kunder til at tænke i den retning, siger Søren Kristensen.