Der skal flere amerikanske hestekræfter ud over stepperne i Jylland. Det mener importøren af Mustang-minilæssere, Scantruck A/S, som netop har udvidet forhandlernettet til i alt at bestå af ni forhandlere

Nyeste i folden er Traktorgården Give, hvor indehaver Søren Kristensen hakkede sporerne i flankerne på Mustang'en, inden han overhovedet havde fået papir på sin nye forhandlerstatus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Distriktschef Carsten Frederiksen hos Scantruck nåede ikke at sende kontrakten til mig, inden jeg havde lavet en slutseddel på en Mustang AL506 til en lokal svineavler. Det må jo siges at være en ganske god start, konstaterer Søren Kristensen med et grin.

- Vi har solgt mindre maskiner i mange år, men nu arbejder vi hovedsagelig i maskiner med over 50 hk til landbrug. Derfor glæder vi os også til, at Mustang kommer med teleskoparm til levering senere på året. Vi har tidligere forhandlet teleskoplæssere fra Deutz-Fahr, men de produceres ikke længere. Det kommer Mustang så heldigvis til at råde bod på, og det er vigtigt for vores salg til både landbrug og industri, forklarer indehaveren af Traktorgården Give.

Aktiv 71-årig

Søren Kristensen overtog roret i virksomheden den 1. januar 2017, da han og hans far, Eli Kristensen, fik sat punktum for generationsskiftet. Det var Eli Kristensen, der grundlagde Traktorgården Give i 1981. Næste gang fylder han 71 år, men Eli Kristensen er fortsat særdeles aktiv i hverdagen.

Selv fylder Søren Kristensen 40 år i år. Han blev udlært lastvognsmekaniker hos Volvo i Vejle, hvorefter han vendte hjem til Traktorgården for at arbejde på værkstedet i et halvt års tid. Derefter rykkede han ind i salgskontoret og tog del i den daglige ledelse.

Foruden søn og far, har Traktorgården Give yderligere ni medarbejdere. Det område, der nu skal betjenes med Mustang-minilæssere, starter i nord mellem Herning og Brande. Mod syd rækker Traktorgårdens domæne ned til lidt nord for Vejen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Første forhandling

I Højen ved Vejle har indehaveren af HP Maskinservice, Henrik Petersen, så småt vænnet sig til det med at have en forhandling. Det havde han ikke rigtig prøvet før, da han blev enig med Scantruck om at varetage opgaven fra nord for Horsens og ned til Kolding.

- Jeg kendte udmærket Scantruck. Gennem årene har vi købt mange reservedele til blandt andet Manitou-maskiner, og vi havde også repareret og serviceret nogle Mustang. Det har altid fungeret fint med Scantruck, som har styr på sagerne. Jeg talte med distriktschef Carsten Frederiksen, da jeg kunne se, at der manglede en Mustang-forhandler her i området. Så nu er vi klar til at dække det, vi kalder 'det store trekantområde' med Horsens, Juelsminde, Egtved, Kolding, Vejle og Fredericia, siger Henrik Petersen.

HP Maskinservice er startet roligt ud med en del service på maskiner, der allerede kørte i området.

- Vi har et par kunder med Mustang-maskiner, der problemfrit har kørt over 5000 timer kun med almindeligt vedligehold. Det er flot, når vi taler om minilæssere, siger Henrik Petersen.

Han etablerede HP Maskincenter i 1986. Den første halve snes år klarede Henrik Petersen alt selv. I dag er der fem mand på værkstedet, og hver af dem er tillige udstyret med en servicevogn til at klare reparationer i felten.