Abonnementsartikel

Med 2.868 tilmeldte børn slår Dyrskuet i Mors-Thy deres egen rekord. Det glæder arrangørerne.

Arrangørerne bag Landbrug i børnehøjde har al mulig grund til at glæde sig.

Der er i år tilmeldt 2.868 børn i indskolingen (0.-3. klasse) fra Thisted og Morsø kommuner. Dertil kommer cirka 300 lærere.

- Det store arrangement kan kun lade sig gøre, fordi vi har en fantastisk opbakning fra frivillige hjælpere.

Susanne Thomsen, koordinator, Dyrskuet Thy-Mors 2016

- Da vi første gang i 2012 afviklede arrangementet var der knap 1.000 tilmeldte børn. Siden har der været stigende tilslutning, og det glæder os rigtig meget, at faktisk alle skoler i området prioriterer aktiviteten, siger Susanne Thomsen, der er koordinator for dyrskuet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det store arrangement kan kun lade sig gøre, fordi vi har en fantastisk opbakning fra frivillige hjælpere. De to tovholdere Birte Aarup og Manna Bollesen Hansen gør et kæmpestort stykke arbejde med planlægning og koordinering af de mere end 50 frivillige, som hjælper med de forskellige aktiviteter, siger Susanne Thomsen.

Der er speciel rundvisning for 3. klasserne, som også får undervisningsmateriale, så de sammen med lærerne kan snakke om deres oplevelser og få mere viden om landbruget. Men alle børn kan gennem en speciel sanseskattejagt få et indtryk af livscyklus for store dyr som køer og grise til mindre dyr som høns, kaniner og bier. De kan på tæt hold opleve dyrene, men skal da heller ikke undvære halmborgen, som altid er en stor succes.

Også børn fra børnehaver og dagplejen lægger vejen om ad dyrskuepladsen den dag, så den store plads kommer til at summe af langt over 3.000 glade barnestemmer, og der bliver kø ved den store halmborg.

LandboThy og Mors-Thy Familielandbrug samarbejder om Landbruget i børnehøjde og Dyrskuet Thy-Mors 2016. I år løber arrangementet for femte gang af stablen fredag den 10. juni inden Dyrskuet Thy-Mors lørdag 11. juni.