Lyt til artiklen:

Landskuet slår dørene op til tre dage med dyr og maskiner - og meget mere

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Abonnementsartikel

Torsdag morgen slår Landskuet portene op efter en periode med intense forberedelser.

De seneste dage er maskiner og dyr strømmet til Landskuet, hvor der har været travlhed med at få alting til at stå snorlige til torsdag morgen, hvor portene slås op for publikum.

I de kommende tre dage venter dyrskuet besøg af i omegnen af 50.000 gæster, som kan opleve en bred palet af alt det, landbruget og dets følgevirksomheder har at byde på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Portene åbnes for publikum klokken 9.00 og den officielle åbning finder sted torsdag klokken 12.00 med taler af blandt andre formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, formanden for Folketinget, Søren Gade, formanden for Landsskuet, Kristian Gade og Herning Kommunes borgmester, Dorte West.

Landsskuets Nyhedspris

I forlængelse af åbningstalerne uddeles Landsskuets Nyhedspris i form af henholdsvis guld, sølv og bronze til tre af Landsskuets nyheder, som vurderes at have størst aktuel nyhedsværdi for landmænd, hvor blandt andet kriterier som arbejdsmiljø, sikkerhed, brugervenlighed og økonomi spiller ind.

Priserne uddeles i samarbejde med Maskinbladet, og bedømmelsesudvalget består af aktive landmænd og en journalist fra Maskinbladet med teknisk og landbrugsfaglig indsigt. Dommerne har studeret nyhederne ud fra udstillernes egne indstillinger og har onsdag eftermiddag været rundt på pladsen for at se nærmere på nyhederne og deres tekniske og praktiske udformning.

Konkurrencer og showindslag

Men allerede fra morgenstunden bliver der en masse at opleve. Dyrene bedømmes og de bedste præmieres, og i de kommende dage kan dyrene opleves både i staldene og ved events, hvor dommerne beskriver de enkelte dyr.

Desuden er der hver dag en masse showindslag, som traditionen tro tiltrækker mange gæster fra både by og land.