Abonnementsartikel

Med muligheden for også at anvende gas som energikilde til Turbodan mobiltørrerierne er der penge at spare.

Som noget nyt kan de populære mobiltørrerier fra Turbodan Danmark nu også fås til gasdrift.

- Vi har haft to test-tørrerier til gasdrift kørende i Frankrig i flere år. Her anvendes de to tørrerier til nedtørring af blandt andet kernemajs til et fransk medicinalfirma, og det har været en stor succes, fortæller Svend Lassen fra Turbodan Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fordelen ved at anvende gas som energikilde i stedet for dieselbrændstof er, at gas er renere og billigere end diesel,

Svend Lassen fra Turbodan Danmark.

- Fordelen ved at anvende gas som energikilde i stedet for dieselbrændstof er, at gas er renere og billigere end diesel, forklarer Svend Lassen.

En række energikilder at vælge imellem

Nyheden betyder, at der nu kan vælges mellem en række forskellige energikilder til mobiltørrerierne fra Turbodan Danmark. Forrige år lancerede firmaet for eksempel en nyudviklet kalorifere, som gør det muligt at udnytte overskydende varmeenergi fra biogasanlæg.

Som alternativ til overskydende varme fra biogasanlæg kan Turbodan mobiltørrerierne også tørre med halmfyr, træpillefyr eller flisfyr som varmekilde.

Svend Lassen oplyser, at der kan monteres en elmotor på mobiltørrerierne til at drive det store blæserhjul. Det betyder, at den traktor, der ellers trækker tørreriet, kan frigøres til andre formål, når der er behov for det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når der køres med kalorifere og elmotor samtidigt, kan der nedtørres 15 tons afgrøde for under 50 kroner i timen, oplyser Turbodan Danmark.

Mulighed for isoleret kasse og blæserhus

- Vil man spare energi ved nedtørring, kan vi i øvrigt at levere vore tørrerier med isoleret kasse og blæserhus. Ved en udendørs temperatur på 10 grader under tørring kan der spares 15-20 procent energi med isoleret kasse og blæserhus, fortæller Svend Lassen.

- I forbindelse med, at de har udvidet de dyrkede arealer, har adskillige af vore kunder i en række lande investeret i et ekstra mobiltørreri. De sætter pris på den fleksibilitet og kapacitet, der kendertegner vore tørrerier, siger han.

Turbodan mobiltørrerierne markedsføres i tre modeller. TD-15 tørrer cirka 15 tons hvede 4-5 procent ned pr. time ved cirka 100-120 grader og en køletid på 20-30 minutter. Modellerne TD-18 og TD-25 klarer henholdsvis 18 og 25 tons i timen ved samme temperatur og køletid.