Det hele begyndte med import og markedsføring af de irsk producerede Farrell mobiltørrerier, som Svend Lassen efter et par år købte alle tegninger og globale produktionsrettigheder til.

- Vi har i årenes løb foretaget løbende forbedringer på Turbodan tørrerierne, som vi har produceret og solgt omkring 160 af, dels herhjemme og dels i udlandet, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange moderne landmænd vil helt sikkert også i fremtiden kunne se fordelene og mulighederne i vore traktordrevne mobiltørrerier - ikke mindst fordi det er en billig løsning sammenlignet med fast installerede tørrerier, siger Svend Lassen.

Uafhængige af faste installationer

- Dernæst er tørrerierne uafhængige af faste installationer. Og så viser erfaringen, at de kan sælges til gode priser, hvis man ikke mere har brug for dem, tilføjer han.

Der markedsføres tre modeller af Turbodan mobiltørrerierne, nemlig TD-15, TD-18 og TD-25. Tørrerierne kan rumme henholdsvis 20, 24 og 32 kubikmeter, og der kan tørres op til 300 tons i døgnet.

Der kan fyres med enten dieselbrændstof eller gas, eller tørringen kan foregå med overskydende varme fra biogasanlæg. Endelig kan der også tørres med varme fra halmfyr, flisfyr eller træpillefyr.

- Med de mange muligheder, som Turbodan mobiltørrerierne byder på, vil den rette køber have fine fremtidsmuligheder med min virksomhed, lyder det fra Svend Lassen.