Danmark har stemt nej til et forslag fra EU-Kommissionen om reduktion af luftforurening. Danmark stemte nej til forslaget, da Danmark er alene om at skulle sænke ammoniakforureningen med 24 procent i 2020 i forhold til 2005. Ud over ammoniak handler forslaget om mål for at sænke luftforurening med partikler, svovl, NOx, metan og flygtige organiske stoffer.

Den beslutning vækker glæde hos Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi synes, at det er en fantastisk kamp, som Eva Kjer Hansen og regeringen har taget. Vi bakker op om, at ministeren har stemt nej. Det er fuldstændigt urimeligt, at Danmark skal reducere fire gange mere end andre lande i 2020, men det er en følge af den tidligere regerings gigantiske selvmål med et så ambitiøst reduktionskrav, siger Niels Peter Nørring, der er direktør for Miljø, Energi og EU hos Landbrug & Fødevarer.

Hos interesseorganisationen hæfter man sig ved, at forslaget om reduceret udledning ville stille det danske landbrug i en endnu dårligere konkurrencesituation.

- Vi ligger allerede i front, når det kommer til klima- og miljøvenlig produktion. Hvis vi bliver stillet i en endnu mere vanskelig konkurrencesituation, kan det betyde, at produktionen fra det danske landbrug vil blive udfaset til andre lande, hvor man ikke har de samme skrappe reguleringer på miljø- og klimaområdet, som vi har i Danmark, siger Niels Peter Nørring.