Abonnementsartikel

Den østrigske virksomhed Pöttinger kan for femte år i træk fremvise et flot regnskab. I år er der endda tale om omsætningsrekord.

Det går rigtig godt for den familieejede østrigske virksomhed Pöttinger. I løbet af de seneste ti år har Pöttinger fordoblet salget, og i regnskabsåret 2014/2015 kan Pöttinger fremvise den største omsætning i virksomhedens 145-årige historie.

Omsætningen i 2014/2015 endte på 320,3 millioner euro, og en stor del af den omsætning skal findes i det internationale salg. Østrigske Pöttinger eksporterer nemlig 86 procent af virksomhedens produkter, og det resulterer i, at internationalt salg står for 276 millioner euro af omsætningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pöttinger påpeger selv seks lande, hvor virksomheden står særligt stærkt. Det drejer sig om Tyskland, Østrig, Frankrig, Tjekkiet, Schweiz og Polen. Disse seks lande står for 65 procent af virksomhedens salg - størst er det tyske marked, som står for 22 procent af Pöttingers salg.

Pöttinger melder om fremgang i salget i de fleste lande, og blandt andet kan det nævnes, at salget i USA er steget med 15 procent, og at Pöttingers salg i Australien er steget med 50 procent.