Abonnementsartikel

Hos den østrigske maskinforretning Flixeder er hovedvægten af landbrugskunder et segment med 20 hektar planteavl, lidt dyr samt skovdrift - og gode kunder i en maskinforretning, da maskinstation næsten er fremmedord i området.

Selvom vi befinder os i den nordvestlige del af Østrig, hvor der stadig er et par hundred kilometer til Alperne, så befinder vi os i et område, hvor landbrugene i gennemsnitligger er 20 hektar med marker på typisk to til syv hektar. Hvis der er køer på ejendommene, er der typisk 60-70 stykker.

Om der er dyr på ejendommen eller ej, har de østrigske landmænd det til fælles, at de er gode kunder hos områdets maskinhandlere. Den typiske østrigske landmand har nemlig en maskinpark til at klarer alle opgaverne selv, da maskinstationer næsten er et fremmedord i Oberösterreich, hvor vi har besøgt maskinforretningen Flixeder.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.