Abonnementsartikel

Ny to-akslet version af Samson Agros gyllevognsserie kan købes i størrelserne 16, 18 og 20 kubikmeter.

Samson Agros gyllevognsserie PGII, der blev lanceret i seneste gyllesæson i en tre-akslet version på det danske og tyske marked, er nu kommet i en to-akslet version.

Den kan købes i størrelserne 16, 18 og 20 kubikmeter, og samtidig frigives alle PGII til salg på alle markeder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da hjemmemarkedet efterspørger store gyllevogne var det naturligt, at Samson Agro først lancerede den tre-akslede version af den nye PGII gyllevognsserie. Men på flere af vores andre markeder - Sverige, Tyskland, Frankrig og Østeuropa - er der stor efterspørgsel på de lidt mindre gyllevogne med mindre udstyr og mere enkelt udstyr. Dette behov kan vi nu udfylde med vores helt nye to-akslede PGII, siger salgs- og marketingdirektør Martin Schousboe, Samson Agro.

Han håber, at de internationale kunder vil tage godt imod de nye to-akslede PGII gyllevogne, men han ser imidlertid også et potentiale for de mindre PGII gyllevogne på det danske marked.

- Den mindre gyllevogn kan supplere de store gyllevogne på en maskinstation, så man kan løse alle typer af gylleudbringningsopgaver til konkurrencedygtige priser, siger han.

Klar på Agromek

Den nye to-akslede PGII bliver i den kommende tid udstillet på Elmia (22.-25. oktober), EuroTier (11.-14. november) og Agromek (25.-28. november).

Den to-akslede version er i udgangspunktet konstrueret på samme måde som den tre-akslede med blandt andet en vandret placeret tank på to gennemgående vanger og med en indvendigt skrånende bund og skvulpeplader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det sikrer en stabil kørsel og optimalt tilløb til aflæssepumpen.

Tanken på de to-akslede PGII er fra knap to meter til godt to meter på de tre modeller. Længden på tanken på de tre nye PGII modeller er knap ni meter. Der er derfor stadig plads til en lidt længere bom.

Den to-akslede version er også forsynet med den samme teknik som den tre-akslede:

Der kan nævnes affjedret justerbar træktriangel, ny aflæssepumpe med højere kapacitet, nyt mere kompakt pumpetårn, BPW-aksler, nemt betjent push-pull lynkoblinger mellem vogn og redskab, ny trepunktslift med øget løftekapacitet, LED-baglys og stænkklapper.