Lyt til artiklen:

Populær bom får Samson til at udvide fabrikken

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Samson Agro har vokseværk, og derfor bygger virksomheden en ny produktionsbygning på et fritliggende jordstykke tæt på den nuværende fabrik i Viborg, det skriver de i en pressemeddelelse.

Der er tale om en stor fabriksinvestering for Viborg-virksomheden, som løbende har udvidet - senest i 2018. Fabriksfaciliteterne udvides denne gang med cirka 6.000 kvadratmeter produktion med bearbejdningsafdeling og montageafdeling samt personalefaciliteter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det svarer til en styrkelse af produktionskapaciteten med cirka 30 procent, som skal sikre virksomheden en endnu bedre position til at kunne imødekomme fremtidige forventninger til markedet.

Det er udviklingen og lanceringen af et nyt produkt, der har udløst behovet for øget produktionskapacitet, den nye slæbeskobom Samson TSB.

Det var da også en bom, som Samson forventede meget af, da Maskinbladet så den på Agritechnica 2023.

Samson forventer meget af ny slæbeskærsbom

Se også:

Samson forventer meget af ny slæbeskærsbom

- Vi har udviklet og testet på det her nye produkt gennem de seneste år. Den første produktion af bommene til sæson 2024 blev revet væk. Og det blev de fordi de lever op til stadigt stigende krav og fokus på bæredygtighed og på at mindske landbrugets miljøbelastning. Det er fantastisk, at det er lykkedes at få grønt lys til byggeprojektet,
så vi kan sikre fremtiden for samson igennem denne langsigtede investering, siger produktionschef Sune Bjerg og fortsætter:

Særligt i et finansår hvor markedssituationen er vanskeligere end tidligere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bygningsspecifikationerne og designet er udviklet med professionel rådgivning fra rådgivende ingeniør Viborg Ingeniørerne samt arkitekt Laustsen Tegnestue & Boligbyggeri fra Viborg. Det er totalentreprenør, Thomas Andersen A/S, Skive/Viborg, der har fået totalentreprisen efter en udbudsrunde.

I byggeprojektet vil der være fokus på klimavenlige energiløsninger; den nye fabriksudvidelse bliver blandt andet forsynet med solceller på taget samt varmepumper til opvarmning.

Samson analyserer møget

Se også:

Samson analyserer møget