Lelys fastkammerpresser på 1,25 meter i ballediameter og med navnet RPC 245 får nu tilføjet Tornado til navnet, og det gør presseren i stand til at opnå en kapacitetsforøgelse på 10 til 15 procent.

- Tornado-wrapperen er kendt fra vores rundballepresser med variabelt pressekammer, og nu tilbyder vi den på presseren med fastkammer, fortæller Iwer Dall, salgschef for Lely i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når en balle forlader kammeret, sendes den direkte ned på en balledæmper, og derefter er den på wrapbordet, så det går rigtigt stærkt fra ballekammeret åbnes, til ballen er klar til at blive pakket ind, påpeger Iwer Dall.

Wrapperen har ingen folie, som hænger på en bøjle, og har derfor en opbygning, hvor selve folieholderen står på wrapper-ringen og kører rundt om ballen i stedet.

- Som regel er det altid wrapperen, der er flaskehalsen i kombi-presser konceptet, men denne wrapper er 10-15 procent hurtigere end øvrige modeller på markedet, og det betyder, at det høje tempo på presseren kan opretholdes, konstaterer Iwer Dall.

Fordel med fastkammer

Det er primært kombipresseren med variabelt ballekammer, som sælges i Danmark, men fastkammerpresseren har nogle andre fordele.

- En fastkammerpresser kan altid køre, selvom det er vådt, græsset er kort eller græsset på anden måde kan være vanskelig til en finsnitter, fortæller Iwer Dall og hentyder også til, at en presser med variabelt kammer er mere allround til både at håndtere græs, hø og halm..

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En variabel presser er meget fleksibel og er også god i halm, men det er svært både at være god i halm og græs.

Han fremhæver desuden komprimeringsfordelen i fastkammerpresseren:

- En fastkammerpresser komprimerer på en anden måde, som er god til ensilage. Presseren komprimerer altid ballen udefra og indefter, og sammenligner man med rundballepresseren med variabelt kammer, som gør det modsat, så er det altid lettere at skille ballen ad hos køerne, når midten af ballen er blødere end resten.