Videncenter for Landbrug har netop offentliggjort resultaterne af en advokatundersøgelse, som blev sat i gang efter en anonym brevskriver advarede NaturErhvervstyrelsen om, at der i Videncenter for Landbrug, Kvæg var sket urigtig håndtering af projekter og projektmidler.

Brevskriveren, der tilsyneladende er en tidligere medarbejder, skrev blandt andet i brevet, at det var en alvorlig sag, som kunne "få konsekvenser for tidligere kollegers arbejdssituation".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som borger og skatteyder kan jeg imidlertid ikke leve med, at der er en usikkerhed om disse forhold. Det gavner hverken jer, kvægbruget eller erhvervet som helhed.

Landbrug & Fødevarer og VFL anmodede advokat Søren Tyge Sørensen og advokat Lene Egedal om at forestå en hurtig advokatundersøgelsen. Tre aspekter, som brevskriveren omtalte, blev undersøgt. Der blev ikke fundet fejl, lyder konklusionen.

- Jeg er meget tilfreds med, at advokatundersøgelsen maner den mistanke i jorden, som brevet måtte have rejst. Selv om beskyldningerne i det anonyme brev er ret generelle og uspecifikke, har vi set med største alvor på beskyldningerne. Der må og skal være vished for, at vi administrerer projekter og projektmidler korrekt, siger adm. direktør Jan Mousing.

Alvorlig sag

Sagen blev taget alvorligt af VFL, da der for nyligt blev fejl i omgangen med EU-tilskudsmidler hos Videncenter for Svineproduktion.

Her blev direktør Nicolaj Nørgaard fyret i januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I en situation, hvor der i forvejen verserer en sag om fejl i håndtering af tilskudsmidler med NaturErhvervstyrelsen, har vi ønsket at få fuld vished for, at tingene foregår helt efter bogen, og at omverdenen kan have tillid til, hvordan vi arbejder, siger Jan Mousing.