Siden 2008 har Arla tredoblet sin omsætning i Rusland og sigter mod at tredoble den igen. En vigtig milepæl er netop nået, nemlig en årlig mængde på 20.000 tons.

I løbet af sommeren i år faldt den russiske rubel med over 10 procent i værdi i forhold til euroen og er blevet liggende på dette niveau indtil nu, hvilket har medført stigende priser på importerede varer. På trods af det lykkedes det ikke blot Arla at fastholde omsætningen i landet, men også at få den til at vokse betydeligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har styrket vores position i detailhandlen i år og udviklet forretningen i regionen, primært via vores regionale distributører. I dag er vi til stede i 14 byer med over en million mennesker - med Moskva og Sankt Petersborg som vækstlokomotiver, selv om konkurrencen er størst i netop disse to byer, siger direktør for Arlas forretning i Rusland og Nordamerika, Hans Christensen.

Pizza-ost fra Arla

Arlas russiske forretning opbyggede også en endnu stærkere position i den russiske fødevareindustri og er i øjeblikket den førende leverandør af flødeost, mozzarella og pizzatopping, så hvis man køber en pizza på en restaurant i en af de 14 millionbyer, er der stor sandsynlighed for, at osten kommer fra Arla.

Arla forventer, at salget af mejeriprodukter til detailhandlen i Rusland når en omsætning på over 840 millioner kroner i 2013. Generelt forventes Arlas vækst i Rusland at nå højere niveauer i 2014.