Da Rusland i august valgte at stoppe al import af bl.a. mejeriprodukter fra EU, stod Arla pludselig tilbage med store mængder ost og smør, der allerede var blevet produceret med henblik på eksport til det russiske marked.

Siden har Arla formået at anvende stort set alle de ramte varer på andre markeder, men en mindre del af produkterne kan af forskellige årsager ikke længere ompakkes og sælges - enten fordi det ville blive for dyrt at erstatte den russiske emballage eller fordi nogle af ostene indeholder særlige krydderier, der ikke tåler ompakning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De oste kommer nu fødevareBanken til gode.

- Det er lykkedes os at sælge næsten alle de varer, vi allerede havde produceret til Rusland, da importforbuddet kom. Der er meget lidt tilbage, men vi ønsker ikke, at gode fødevarer skal gå til spilde, så vi er glade for, at fødevarebanken kan få gavn af de resterende produkter, som vi ellers ville være nødt til at kassere, siger CSR-chef i Arla, Maja Møller.

De 15 tons ost fra Arla bliver leveret til fødevarebanken af flere omgange i løbet af november måned.

- Vi er meget glade for Arlas donation. For os er der tale om en meget stor donation, som kan komme flere tusinde borgere til gode. Samtidig går ostene ikke til spilde, så det er en win-win situation, siger direktør i fødevareBanken, Karen-Inger Thorsen.