Lyt til artiklen:

LDM opfordrer Arla til at trække sig fra Rusland

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Abonnementsartikel

LDM vil have Arla til at trække sig fra det russiske marked.

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter vil have Arla til at trække sig fra det russiske marked som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Det skriver LDM i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arla er medejer af et lille mejeri i Rusland, men på grund af det importembargo, som Rusland indførte tilbage i 2014, har Arla en lille eksport til Rusland, har Børsen tidligere beskrevet.

- Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter blander sig normalt ikke i hvor og hvordan andelsselskaberne afsætter deres produkter, så længe det sker forretningsmæssigt optimalt for at hjembringe den bedste afregningspris til andelshaverne. Men når det drejer sig om at bøje sig for krænkelser af ytringsfrihed eller anden grusom krænkelse af menneske- og frihedsrettigheder, som vi for eksempel ser i Ukraine for tiden, må vi som mælkeproducenter være på ytringsfrihedens, demokratiets og retfærdighedens side, skriver LDM i pressemeddelelsen.

- LDM's grundholdning er, at så længe lande ikke er underlagt politiske, internationale restriktioner, kan man fortsat drive forretning. Det må dog også være klart, at når et land, som Rusland overtræder stort set alle regler og internationale konventioner og dermed bliver pålagt internationale restriktioner, så kan man ikke længere drive virksomhed der, skriver LDM.

LDM opfordrer derfor Arla Foods til straks at stoppe handel med og produktion i Rusland og trække sig ud af selskabet i Rusland.

Maskinbladet arbejder på at få en kommentar fra Arla.