For godt et halvt år siden blev den nye solcellelov vedtaget i Folketinget. Dengang var det vinter og mørkt, nu siger kalenderen maj, solen står p.t. højt på himmelen, og årets solskinsrigeste måneder er lige foran os.

Alligevel er der siden vedtagelsen kun blevet tilmeldt 10 solcelleanlæg til den timebaserede nettomålerordning, oplyser Energinet.dk til Ingeniøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til sammenligning viser en tidligere opgørelse fra Energinet.dk, at der i en halvårlig periode fra september 2012 til marts 2013 blev udbygget med mere end 50.000 anlæg. De mange anlæg blev alle tilmeldt den gamle ordning inden årsskiftet, da fristen for at få den mere fordelagtige støtte udløb.

- Det kommer slet ikke bag på mig. Det er, hvad vi hele tiden har forudset, siger formanden for Solcelleforeningen, Jørn Bue Madsen til ing.dk.

- Markedet er blevet syltet ihjel. Med den nye ordning har private fået alt for lange tilbagebetalingstider, mens loven ikke har været på plads for kommuner og boligforeninger. Mange virksomheder har drejet nøglen om, og jeg forstår simpelthen ikke, hvordan man kan behandle en branche på den måde, tilføjer han.

Den nye lov om støtte til solceller har lidt af mange huller i lovteksten. Det betyder, at kommuner og lejere i almennyttige boligforeninger af forskellige årsager ikke har kunnet få glæde af den nye nettomålerordning, mens loven samtidig mangler at blive verificeret af EU.