Kuhn Vari Leader er en et-hjulet halvbugseret vendeplov med seks til otte furer. Furebredden indstilles trinløst fra førerkabinen i intervallet 14-22 tommer.

- Hovedrammen er 180x180 millimeter, og der hvor landhjul er monteret, har rammen et Z-formet design. Udformningen giver et meget lavt tyngdepunkt, når ploven vendes. Det giver en blød vending af ploven og minimerer samtidig det vrid, som ploven giver ind på traktorens trepunktsophæng, forklarer Jørgen Pedersen, MI, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Designet tillader også, at der kan monteres et meget bedt hjul på ploven, og at der kan pløjes tæt ind til hegn og skel.

Udbygning fra seks til otte furer sker ved, at der indsættes ekstra moduler i den forreste del af rammen. Ønskes der større vægtoverføring til traktoren, kan furen bag ved landhjulet afmonteres og i stedet monteres i den forreste del af rammen. 

Ploven kan tilpasses traktorer med sporvidder på 1,15-1,60 centimeter og har som standard hydraulisk indstilling af arbejdsbredden på forreste fure.   

Opdateret liftplov

På MI's stand præsenteres også en opdateret udgave af den populære Vari-Master-serie. Sammen med opdateringen introduceres der nye modelbetegnelser, og eksempelvis kommer Vari-Master 152 i fremtiden til at hedde Vari-Master 153.

- Basalt set er plovene identiske, og opdateringerne er først og fremmest sket i tårnet og i forbindelsesledet imellem tårnet og plovrammen. Ledet er nu støbt i et stykke, og i toppen af tårnet, hvor vendecylinderen er monteret, er der også indsat et stykke støbegods, som giver en mere stabil forankring af vendecylinderen, siger Jørgen Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Affjedring i topstangen

Den udstillede Vari-Master 153 har en hydraulisk topstang med indbygget affjedring. Affjedringen sker i en gasakkumulator, og via hydrauliksystemet har føreren mulighed for at indstille trykket i affjedringen.

Ud over at virke som affjedring, kan den hydrauliske topstang også anvendes til at indstille ploven.