Lyt til artiklen:

Lyras vinder eftertragtet ESG-erhvervspris

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Lyras har udviklet en teknologi der sparer 60 til 90 procent energi og 60 til 80 procent vand i forhold til gammeldags pasteurisering. Målet er at implementere raslysering i fødevareindustrien over hele verden.

- Vi er jublende glade for at vinde Finans Impact Tech Award 2024. Det er et skulderklap, som giver opmærksomhed og medvind til at nå vores mål om at spare klimaet for mindst en million tons CO2 inden 2030. Prisen giver os endnu mere tro på, at vi lykkes med globalt at erstatte gammeldags energi- og vandkrævende pasteurisering med raslysering, siger Mark Kalhøj Andersen, CEO i Lyras A/S.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Mark Kalhøj Andersen blev i starten af april udnævnt som ny administrerende direktør i Lyras. Han var tidligere CCO i virksomheden

Finans Impact Tech Award uddeles til en virksomhed, der demonstrerer innovative måder at bruge teknologi til at forbedre miljømæssige, sociale og forvaltningsmæssige aspekter. Der lægges særligt fokus på blandt andet løsningens skalerbarhed og på bredden af løsningens gennemslagskraft.

Dansk virksomhed: Vi sparer en million tons CO2 inden 2030

Se også:

Dansk virksomhed: Vi sparer en million tons CO2 inden 2030

Højere udbytte og fuld mikrobiel kontrol

Lyras' teknologi, raslysering, inaktiverer skånsomt mikroorganismer i uigennemsigtige væsker som valle, juice, saltlage, læskedrikke, sirupper, bryggeriprodukter og industriel fermentering med UV-lys, skriver Lyras i en pressemeddelelse.

Ud over at spare vand og energi giver raslysering højere produktudbytte og opretholder fuld mikrobiel kontrol med lavere driftsomkostninger.

Fordi opvarmning af produktet undgås, bevares flere værdifulde vitaminer og proteiner så der opnås høj produktkvalitet og bedre udbytte. Når raslysering anvendes til erstatning af dybdefiltrering, sikres højere udbytte og øget automatiseringsgrad i produktionsprocessen, skriver Lyras.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lyras' anlæg er indtil videre installeret hos blandt andet Arla, Friesland Campina, enzymgiganten Novonesis og på flere andre virksomheder i europæiske lande, Australien og USA.

Lyras' mål er at implementere raslysering i fødevareindustrien over hele verden og dermed bidrage til at reducere den samlede CO2-udledning og til at øge fødevaresikkerheden markant globalt.