Abonnementsartikel

EU, konkurrencevilkår og sikring af arbejdspladser var nøgleordene, da Dansk Industri, CO-industri og Danish Crown inviterede til debat om EU.

Mandag var Danish Crown vært for en debat-aften om EU i fortid, nutid og fremtid på verdens mest moderne svineslagteri i Horsens.

Omkring 300 gæster mødte op for at debattere den Europæiske Union på dagen før 40 års dagen for det danske ja til unionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Administrerende direktør i Danish Crown Kjeld Johannesen tillage EU-samarbejdet æren for, at slagterimedarbejderne har et arbejde i Danmark.

- Jeg kan godt garantere jer, at de 1.500 medarbejdere, der har deres daglige arbejde herinde på slagteriet i Horsens, kun har deres arbejde, fordi der i 1972 blev stemt ja, sagde Kjeld Johannesen i åbningstalen.

Debatten, der var styret med kyndig hånd af Clement Kjersgaard, talte blandt andre EU-minister Nicolai Wammen (S), EU-kommissær Connie Hedegaard (K), formand for CO-Industri og Dansk Metal Claus Jensen og administrerende direktør for DI, Karsten Dybvad.

De fortsatte i sporet om konkurrencedygtighed og samhandel og om hvorvidt, Danmark skal træde fuldt ind i EU og dermed den fælles mønt, euroen.