Tanken er, at den ene mølle skal levere strøm direkte til slagteriet, mens den anden sælges på anparter til naboer. Dermed vil både slagteriet og naboerne kunne få glæde af den miljøvenlige produktion og mindske såvel virksomhedens som private familiers CO2-udledning.

- Det er et helt nyt område, vi går ind på. Det har vi valgt at gøre, dels fordi vi som en stor elforbruger gerne vil tage vores del af ansvaret for en bæredygtig produktion, dels fordi vi ser en god forretning i det, siger teknisk direktør i Danish Crown, Søren F. Eriksen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Planerne om at stille de to 2,3 megawatt møller op er i sin spæde start. Danish Crown har netop sendt en ansøgning til Horsens Kommune, der er i gang med planlægningen af vindmøller i kommunen, og samtidig er virksomheden i færd med at få udarbejdet mere detaljerede planer for møllerne, blandt andet visualiseringer og tekniske beregninger hos eksperter.

Møde med naboerne

- Vi vil gerne have en åben dialog med vores naboer om projektet. Derfor vil vi invitere til et borgermøde 25. januar, så alle kan komme og se vores planer og stille spørgsmål for eksempel om økonomien, hvis man er interesseret i selv at købe en anpart, fortæller fabriksdirektør Per Laursen.

Han er glad for den positive modtagelse, som projektet har fået på et møde, som slagteriet netop har holdt med sin nabokontaktgruppe.