Abonnementsartikel

Ifølge den danske eksportambassadør for Indien, Uffe Ellemann Jensen kan dansk landbrug komme til at gøre en markant forskel i kampen mod sult på verdensplan.

Ifølge FN går mere end en milliard mennesker sultne i seng hver dag. Den nedslående kendsgerning får FNs generalsekretær Ban Ki-moon til at sætte sult på dagsordenen i anledning af dette års Verdens Fødevaredag 16. oktober. Det skriver foodculture.dk.

FN's landbrugsorganisation, FAO, konkluderer i ny rapport, at 1,3 milliarder tons mad hvert år smides ud på globalt plan, hvilket svarer til omkring en tredjedel af den mad, som årligt produceres til menneskelig føde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og netop reduktion af det globale madspild er et område, som for alvor bør prioriteres, mener forhenværende udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen, som i juni blev udnævnt til eksportambassadør for Indien.

- Når det kommer til madspild, er det jo kolossale mængder af korn, der ender med at rådne op i stedet for at ende som fødevarer, og det er et kæmpe problem i for eksempel Indien, hvor op til 40 procent af høsten risikerer at gå tabt, siger Uffe Ellemann Jensen til foodculture.dk.

Han ser derfor et kæmpe potentiale for salg af dansk knowhow og teknologi til det indiske marked.

- Jeg ser store muligheder for for eksempel danske siloer og måleinstrumenter, som kan være med til at forhindre kornet i at rådne. Det er et af de helt store områder, hvor danske varer og know how kan gøre en betydelig forskel, og samtidig vil det også gavne den danske økonomi, vurderer eksportambassadøren.